Tube-staking in Londen veroorzaakt complete chaos

Miljoenen pendelaars staan vandaag vast onder de grond in Londen, omdat de metro de komende vierentwintig uur stil blijft staan. Ook de alternatieven, zoals bussen en taxi's lopen vol. Enkele treinstations moesten zelfs geëvacueerd worden. 

The Tube, de Londense metro, is ongetwijfeld de snelste manier om je te verplaatsen in de stad. Dus nemen dagelijks miljoenen mensen de ondergrondse naar het werk. Die worden nu geconfronteerd met problemen en chaos, want de metro staakt, vierentwintig uur lang. Wie dus nog net een metro meepikt naar het werkt, raakt waarschijnlijk niet meer thuis.

De bushaltes staan dan ook vol, hoewel dat wel een redelijk alternatief is, zijn de bussen beperkt en vooral ook volgepakt. Niet evident dus, met vrij veel chaos tot gevolg. In Clapham Junction moest het metrostation zelfs ontruimd worden, omdat er te veel volk op de perrons stond.

Minder metrochauffeurs

Twee vakbonden staken. De reden: de nachtdiensten en de metrostelchauffeurs die steeds met minder zijn. Burgemeester Sadiq Khan zei in een toespraak: "Deze staking zal een immens probleem zijn voor pendelaars, toeristen en TfL (medewerkers), en ze is nutteloos. Er ligt een goede deal op tafel die ervoor zorgt dat de veiligheid en de personeelsaantallen adequaat zijn en blijven, over het hele Tube-netwerk heen. Ik blijf onderhandelen."

Ondertussen kan je op Twitter volgen hoe veel volk er zoal in een bus of op een metroperron past. Veel, zo blijkt.

De rijen zijn lang. Erg lang.

En als je dan toch op een bus geraakt, is het staanblijven

Maar we denken dat er eigenlijk nog niet zo veel volk op zit als er op kan

In de metro is het al helemaal om te huilen

© EPA

Nog een paar uur en 't is voorbij, dan gaan ook de geëvacueerde stations weer open

© EPA

Lees meer