Apple komt binnenkort niet met één, maar met maar liefst drie nieuwe iPads

De iPad is een beetje uit het beeld verdwenen, maar daar wil Apple verandering in brengen. In het voorjaar zou het met maar liefst drie verschillende nieuwe modellen komen. Die geruchten zijn gelekt door analist Ming-Chi Kuo, die al vaak correcte voorspellingen had over nieuwe Apple-producten.

Als je tablet aan vernieuwing toe is, wacht je best nog enkele maanden want in het voorjaar komt Apple met maar liefst drie nieuwe iPads. De laatste nieuwe iPad kwam ongeveer een jaar geleden uit en was een 9,7"-variant van de iPad Pro. Ook nu komt er volgens de geruchten een iPad met een even groot scherm. Daarvan zijn de verwachtingen het hoogst omdat het het goedkoopste nieuwe model zou zijn.

De andere twee modellen zouden zo'n 12,9" zijn en tussen de 10" en 10,5". Daarmee stapt Apple dus af van het maken van de kleinere iPad Mini, vermoedelijk om de verkoop van hun iPhone Plus te doen stijgen.

Details over hoe die nieuwe iPads er zullen uitzien, zijn er nog niet, maar volgens eerdere geruchten zou de fysieke home-knop verdwijnen. De vingerscanner zou dan in het glas verwerkt zitten en zo zou de iPad een groot scherm kunnen hebben zonder zelf heel groot te zijn.

Lees meer