Ziggy Stardust, het alter ego van David Bowie, keert eenmalig terug op het grote scherm

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

© David Bowie

David Bowie’s meest excentrieke alter ego, Ziggy Stardust, keert op 7 maart om 19.45 uur samen met zijn band ‘The Spiders from Mars’ terug op het grote scherm bij Kinepolis België. De legendarische concertfilm ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ omvat een exclusieve documentaire van dertig minuten en het historische concert dat Bowie speelde op 3 juli 1973 in de Londense concertzaal Hammersmith Odeon. Aan het einde van het optreden kondigt David Bowie onverwacht de stopzetting van ‘Ziggy Stardust and the Spiders from Mars’ aan. Tot grote verbazing van zijn publiek … en zijn bandleden.

"In het begin van 1972 liet David Bowie de wereld kennismaken met zijn alter ego Ziggy Stardust. Ziggy was een theatraal, raadselachtig en biseksuele alien," vertelt Anaïs Tamboryn, Product Manager bij Kinepolis België, "Bowie schreef met zijn stage persona Ziggy geschiedenis omwille van zijn vooruitstrevende kijk op de wereld en zijn abrupte vaarwelspeech in de Londense concertzaal Hammersmith Odeon. De media interpreteerde de aankondiging als het einde van David Bowie’s muziekcarrière, terwijl Bowie eigenlijk alleen maar afscheid wou nemen van zijn alter ego Ziggy.”

"Naast het podium ben ik een robot. Op het podium ben ik een vat vol emotie. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik me liever verkleed als Ziggy dan David," legde David Bowie ooit zelf uit aan de pers, "Maar ik kwam in de problemen omdat men Ziggy niet meer kon onderscheiden van David. Mijn persoonlijkheid werd beïnvloed. Het werd zeer gevaarlijk. Ik kreeg twijfels over mijn geestelijke gezondheid."

De digitaal geremasterde versie van de concertfilm bevat de liveoptredens van de Bowie-klassiekers Changes, Space Oddity, Time en Suffragette City. Naast het memorabele concert brengt de concertfilm ook dertig minuten exclusieve interviews in beeld met Phil Alexander, muziekredacteur van Q / MOJO Magazine, en het nog enige levende Ziggy Stardust groepslid, drummer Mick ‘Woody’ Woodmansey.

Lees meer