Apple werkt in het geheim aan zijn eigen Google Glass-variant die dit jaar nog moet uitkomen

Lopen we binnenkort allemaal rond met een slimme bril rond waarmee we onze berichten lezen en informatie zien over alles rondom ons? Misschien wel, want er zijn opnieuw hardnekkige geruchten dat Apple aan zo'n variant van de Google Glass zou werken. Dat blijkt alleszins uit een Facebookpost van Robert Scoble, een specialist op het vlak van Augmented Reality.

De manier waarop je je iPhone gebruikt zou de komende jaren wel eens grondig kunnen veranderen, want Apple werkt volgens de laatste geruchten aan een slimme bril die moet samenwerken met je iPhone.

Voor die slimme bril zou het gebruik maken van lenzen van Carl Zeiss. Het is een medewerker van die firma die op de technologiebeurs CES in Las Vegas aan Robert Scoble de geruchten bevestigde. De bril zou dit jaar nog moeten uitkomen.

Wat die slimme bril precies moet kunnen is niet geweten, maar het is wel al langer bekend dat Apple-CEO Tim Cook een grote fan is van Augmented Reality. Dat is het principe waarbij er een extra laag over de werkelijkheid gelegd wordt. Zo zal je met die bril van Apple meer dan waarschijnlijk je iPhone kunnen lezen zonder die uit te halen en extra informatie zien op je scherm over dingen rondom jou.

Lees meer