Geen grap: deze hakken kan je van hoog naar laag verstellen met een app

De meeste dames kennen het wel: uitgaan en nog een extra paar ballerina's in je handtas steken om te kunnen wisselen als je voeten voelen alsof ze in brand staan. Dat dat geen probleem is dat we makkelijker kunnen oplossen, in tijden dat we naar de maan vliegen, is voor de mannen achter schoenenmerk Zhor-Tech ook een mysterie. Dus hebben ze 't opgelost, en nu is er een app voor. 

Mannen vragen zich wel eens af wat vrouwen in vredesnaam in die king-size handtassen steken. Het antwoord? Waarschijnlijk een extra paar ballerina's, voor als die oh-zo-mooie, maar pijnlijke naaldhakken niet meer om uit te houden zijn. Da's een probleem waar de meeste vrouwen wel eens mee geconfronteerd worden, en de beste oplossing die we tot nu toe gevonden hebben, is een soort oprolbare ballerina.

Dat kan beter, vonden ze ook bij het Franse schoenenmerk Zhor-Tech, en dus hebben ze nu twee paar smart-schoenen ontwikkeld. Ze stelden de dingen voor op CES, de techbeurs in Las Vegas. Eén paar heeft opwarmbare zolen. De andere heeft verstelbare hakken. Twee dingen waar wij keihard kunnen achterstaan ... en ze worden nog met een app bediend ook.

En dat lijkt geniaal, maar het heeft wel wat voor- en nadelen. Zo kan de app je hakken dus wel bijstellen, maar dat geeft wel wat problemen voor het design van de stoel. Kort samengevat lijkt het een beetje op een kruising tussen een naaldhak, tapschoen en robot. Da's geen probleem op zich (design, people!) maar ze worden er ook wel wat zwaarder op. En dat lijkt een interne contradictie: waarom schoenen van 300 euro kopen, die er wat vreemd uitzien, maar waarvan het extra comfort wordt opgeven door de extra zwaarte.

Maar hé, nooit geschoten is altijd mis: als dit de toekomst van smart-fashion is, zet ons dan maar op de leeslijst.

Lees meer