Liam (Liam!) Gallagher bevestigt eerste Belgische festivaloptreden als soloartiest op Les Ardentes op zondag 9 juli

Ze hebben het stilletjes en casual de wereld ingestuurd, maar het allereerste bevestigde Belgische optreden van Liam Gallagher als soloartiest zal doorgaan op Les Ardentes in Luik. De ex-frontman van Oasis zal daar aantreden op zondag 9 juli.

Nog zo vroeg als gisteren noemde Liam zijn broer Noel op Twitter "een kontlikker" van U2 omdat hij diens voorprogramma zal doen tijdens de Europese The Joshua Tree-tour van de band. Nee, een reünie van Oasis zit er nog niet meteen in.

Solodebuut

Ondertussen blijven de twee broers niet op hun lauweren rusten. Noel is ondertussen al een gevestigde waarde met Noel Gallagher's High Flying Birds, hij werkt naarstig aan zijn derde album. Liam heeft sinds de split van Oasis twee platen uitgebracht met Beady Eye, maar ontbond deze band al snel, na het uitblijven van het grote succes waar de zanger op gehoopt had.

De volgende stap: een solodebuut. Veel is daar nog niet over geweten, aangezien bijna niemand de plaat al gehoord heeft. Wij spraken het afgelopen filmfestival van Gent met Mat Whitecross, regisseur van de uitstekende documentaire Supersonic over Oasis en die wist ons te vertellen dat het album veel weg had van The Velvet Undergound:

"Ik heb alleen nog maar de demo’s gehoord, maar het lijkt me meer Velvet Underground-ish dan wat Oasis deed. Ik hoop dat mensen echt gaan luisteren zonder vooroordelen, want het gevaar bestaat dat door zijn reputatie en door zijn grote mond, mensen niet kunnen wachten om dit nieuwe werk neer te sabelen."

Liam zei zelf over de aankomende plaat: "De songs hebben flair en attitude, de melodieën zijn sick en de teksten hilarisch. Het zal mensen shockeren.”

Wanneer het album officieel naar buiten gebracht wordt, is momenteel nog niet bekend, maar hij heeft ons alvast benieuwd gemaakt.

Festivals

Veel festivals zijn er nog niet aangekondigd voor Liam Gallagher. Begin december kwam het Noorse Bergenfest als eerste naar buiten met Liam Gallagher. Dat maakte meteen duidelijk dat Liam de festivals zal aandoen in 2017. Ook kanshebber: Best Kept Secret 2017. Dat festival net over de grens vindt namelijk in hetzelfde weekend plaats als het reeds aangekondigde Bergenfest, namelijk van 14 tot 17 juni.

In eigen land heeft Les Ardentes in Luik de primeur.

Dagtickets voor zondag 9 juli zijn beschikbaar vanaf vrijdag 12 januari om 10.00u.

Lees meer