Het langverwachte nieuwe seizoen van Twin Peaks start op 21 mei met een dubbelaflevering

Eindelijk een klein beetje duidelijkheid: David Nevins, de directeur van Showtime, onthulde tijdens de Television Critics Association dat Twin Peaks zal terugkeren op zondag 21 mei. Die avond worden meteen twee afleveringen de ether in gegooid. Meteen daarna worden aflevering drie en vier beschikbaar gesteld voor abonnees van Showtime.

Daarnaast is ook bekend gemaakt dat dit derde seizoen van Twin Peaks achttien afleveringen telt. Dat ongewone aantal is een gevolg van de manier van werken: makers en bedenkers Mark Frost en David Lynch kregen van David Nevins de vrijheid om pas tijdens montageproces te bepalen uit hoeveel afleveringen dit seizoen zou moeten bestaan.

Social mediashow avant la lettre

Die vrijheid geeft ook meteen aan hoeveel Showtime verwacht van het nieuwe seizoen van Twin Peaks. Het is dan ook nooit een gewone reeks geweest en is sinds zijn einde in 1991 in aanhang blijven groeien.

Verder vragen ze zich bij Showtime ook af hoe een reeks als Twin Peaks in het tijdperk van sociale media zal worden ontvangen en zal leven. Volgens Nevins was Twin Peaks een social mediashow avant la lettre. "Dat is waarom David zich zo erg aan de geheimhouding houdt."

Zelf hebben ze bij Showtime inmiddels alle afleveringen al gezien. "Het lange wachten wordt beloond", besloot Nevins.