Scorsese bergt zijn Sinatra-project op omdat familie en erfgenamen dwarsliggen

Zijn hele carrière werd zanger en acteur Frank Sinatra ervan beschuldigd contacten in het maffia- en criminele milieu te hebben. Het was die insteek die Scorsese wilde uitdiepen en gebruiken voor zijn reeds jarenlange aangekondigde Sinatra-project, maar dat zal er allicht niet komen. De familie en erfgenamen van Sinatra liggen dwars.

Het einde is nu definitief, dat heeft de regisseur laten weten in een interview met krant Toronto Star.

“We mogen het niet doen!”, aldus Scorsese. “Ik denk dat het allemaal voorbij is."

Scorsese zegt in hetzelfde interview best te begrijpen dat bepaalde onderwerpen moeilijk liggen voor familie, daarmee doelt hij op de maffiabanden van Sinatra. "Als ze willen dat ik het doe, kan ik bepaalde dingen niet achterwege laten. Sinatra was een erg complexe man.”

Het project zou niet lukken, aldus Scorsese, als hij bij voorbaat al de donkere kanten van Sinatra zou moeten wegsnijden en enkel zou overblijven met enkele van zijn greatest hits.

Geen Al Pacino als Sinatra

Het is extra jammer dat Scorsese nu de stekker uit zijn geliefde project heeft getrokken, want niet alleen zou hij in deze film zijn passies voor muziek en maffia kunnen hebben vermengen, ook zou het de terugkeer van Robert De Niro in één van de films van de regisseur hebben betekend.

In tegenstelling tot wat hier en daar te lezen staat, zou niet Leonardo DiCaprio, maar wel Al Pacino de rol van Sinatra hebben vertolkt. De Niro zou zijn kompaan en tijdgenoot Dean Martin gespeeld hebben.

Op 8 februari verschijnt Silence bij ons, de nieuwste van Scorsese. Met Adam Driver, Andrew Garfield en Liam Neeson heeft hij daarvoor een interessante en voor zijn doen originele cast bij elkaar gekregen. Dit historisch drama gaat over over twee priesters die in de 17e eeuw naar Japan trekken om daar hun mentor op te sporen en het Christendom te propageren, maar ter plekke te maken krijgen met geweld en vervolging.

 

De ultieme Scorsese?

Ondertussen is de 74-jarige Scorsese alweer naarstig aan het werken aan wat The Irishman moet worden, een film die in 2018 verwacht met Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci én Harvey Keitel.

De film is gebaseerd op het true-crime boek I Heard You Paint Houses van Charles Brandt en moet wordt de allereerste samenwerking van Scorsese en Pacino. Het boek gaat over Frank ‘The Irishman’ Sheeran (de rol van Robert De Niro) die in talloze interviews tegen schrijver Charles Brandt heeft verteld hoe hij meer dan vijfentwintig aanslagen voor de maffia heeft gepleegd, waaronder de moord op de bekende vakbondsleider Jimmy Hoffa.

The Irishman zal flink wat gaan kosten omdat Scorsese met speciale digitale verjongingstechnieken wil werken om Robert De Niro veertig jaar te verjongen. De Engelse term voor die wonderlijke ingreep: 'digital de-aging'.

Lees meer