100 days, 100 drawings

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Ook het gevoel dat je meer uit je vrije tijd kunt halen? Doe dan eens gek en verzin een leuke opdracht voor jezelf! Ik nam het initiatief om een creatieve uitdaging aan te gaan: In 100 dagen, 100 tekeningen maken. 

Iedereen heeft het gevoel wel eens; een deeltje van jezelf verliezen, simpelweg omdat jouw bepaalde passie of talent verloren gaat. En de reden daartoe varieert: misschien ben je wel uitgeput na een lange werkdag, heb je het te druk met je gezin of gewoon te veel andere randactiviteiten. Welke reden je dan ook hebt, het is nooit te laat om iets van jezelf te herontdekken.

Ik ben Mathijs Standaert, een 27-jarige vormgever uit het West-Vlaamse Eernegem. Na enkele stormachtige eerste werkervaringen, was ik zo gedraineerd dat ik mezelf voorgenomen had om nooit nog een tekenpen in handen te nemen. En dat ging goed de eerste jaren, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Na verloop van tijd begint een mens toch te beseffen, waarom hij/zij op de eerste plaats een bepaalde functie of hobby uitvoerde: Je deed het graag en het maakte je gelukkig.

In oktober 2016 ontdekte ik dat er iets als 'Inktober' bestond in het illustratorwereldje. Dat is een soort challenge, waarbij creatieve mensen zich voornemen om gedurende de volledige maand oktober het beste van zichzelf te geven. De vele werken van zowel amateurs als professionals, spraken mij uitermate tot de verbeelding. Zo veel zelfs, dat de "goesting" spontaan terugkeerde. Ik moest en zou gaan tekenen. Daarom legde ik mezelf een uitdaging op: In 100 dagen, 100 werken maken. Nu ben ik al een poos bezig met de opdracht en het einde begint zelfs al in zicht te komen. Geloof me vrij, het zal van je tijd vergen en soms wat moeilijk zijn, maar maak die mentale switch en zet je over de potentiële obstakels. Je zal zien dat je er zoveel voldoening voor terugkrijgt. En de positieve respons van je omgeving is ook wel fijn uiteraard. U kunt mijn werken bezichtigen op: www.mathijs-tekent.be

Hopelijk voel je je geïnspireerd om zelf een creatieve, sportieve, muzikale, sociale, ... uitdaging aan te gaan. Welke uitdaging het ook mag zijn, de hoofdzaak blijft: ervan genieten. Geef niet op en veel succes!