Volgende iPhone krijgt waarschijnlijk staal in plaats van aluminium, maar daarna wil Apple overstappen naar volledig glas

We zijn met zijn alleen opnieuw heel benieuwd hoe de volgende iPhone er gaat uitzien en daarover is vandaag weer wat informatie gelekt. Volgens Chinese bronnen zou Apple willen overschakelen op staal in plaats van aluminium voor zijn behuizing. Daardoor moet het idee om een smartphone te maken die volledig in glas is nog even in de wachtkamer, al werd er daarvoor wel een patent aangevraagd.

Traditioneel stelt Apple zijn nieuwe iPhone ieder jaar ergens in september voor aan het grote publiek, maar al van lang daarvoor duiken er altijd geruchten op over eventuele nieuwigheden. Aangezien de iPhone dit jaar tien jaar bestaat, zijn de verwachtingen groter dan ooit. Volgens velen zal het toestel niet iPhone 7s of 8 heten, maar direct iPhone 10.

Ook over het uiterlijk van die nieuwe iPhone doen de wildste verhalen de ronde. Het streefdoel van alle producten lijkt tegenwoordig te zijn om een smartphone te maken zonder randen, maar met overal glas. Zo kan je smartphone een groot scherm krijgen, zonder zelf heel groot te zijn.

Stalen rand

Apple is daar duidelijk ook mee bezig want Apple Insider wist een patentaanvraag te bemachtigen van Apple waarop het zo'n techniek patenteert. In dat patent staat een iPhone beschreven met gaten in het glas. Die gaten zouden nodig zijn om allerhande zaken zoals een microfoon en camera in het glas te kunnen verwerken zonder dat daar een extra rand voor nodig is.

Omdat het patent nu nog maar aangevraagd is lijkt het duidelijk dat een dergelijke iPhone dit jaar nog niet op de markt zal komen. Daarom mogen we bij de volgende iPhone wel nog een rand verwachten. Volgens DigiTimes zou die rand wel opnieuw uit staal bestaan in plaats van het aluminium dat gebruikt wordt sinds de iPhone 5.

Mogelijk komt er door dat staal wel opnieuw glas aan de achterkant zoals ook het geval was bij de iPhone 4 en 4s, de laatste toestellen met een stalen rand.

Lees meer