Dit moet je doen om batterijproblemen door Facebook en Messenger op te lossen

Veel mensen klagen sinds dinsdag dat de batterij van hun smartphone extra snel leegloopt. Dat komt door een serverupdate die Facebook en hun chatapplicatie Messenger hebben doorgevoerd. Dat gaf een van de topmannen van het bedrijf toe op Twitter. Het probleem is wel opgelost sinds vandaag en simpelweg de applicatie afsluiten en heropstarten zou voldoende moeten zijn.

Facebook en Messenger zijn sowieso twee van de applicaties die het meeste van je batterij eisen, maar sinds begin deze week was het bij veel gebruikers nog erger dan anders. WonderHowto analyseerde het probleem en zag dat het lag aan een serverupdate van Facebook. Omdat gebruikers daar zelf niets aan kunnen doen, contacteerde de website David Marcus, die bij Facebook verantwoordelijk is voor de Messenger.

Die erkende het probleem en bevestigt vandaag dat het opgelost is. Wie er last van heeft, moet gewoon zijn applicatie sluiten en heropstarten en dan zou je batterij weer even lang moeten meegaan als vroeger. De applicatie gewoon wegklikken is niet voldoende, je moet ze wel degelijk volledig sluiten. Bij een iPhone doe je dat door tweemaal op je home-knop te duwen en Facebook en Messenger weg te slepen. Andere merken hebben daar vaak een speciale knop voor links- of rechtsonderaan.

Lees meer