Nintendo maakt eindelijk bekend wanneer Super Mario Run uitkomt op Android

Je kent ongetwijfeld al de applicatie Super Mario Run, maar veel mensen hebben het nog niet kunnen spelen omdat je het spelletje voorlopig nog altijd alleen maar kan spelen op iOS. Daardoor heb je dus een iPhone of iPad nodig, al lijkt daar binnenkort verandering in te komen. In maart zou de applicatie namelijk op Android uitkomen.

Lopen, centjes verzamelen en uiteraard ook op schildpadden springen: Super Mario Run valt te vergelijken met wat je kent van vroeger, al loopt je mannetje wel vanzelf. Jij moet enkel springen op alle mogelijke manieren door op verschillende plaatsen op je scherm te tikken.

De applicatie is in het begin gratis, maar kost na enkele levels éénmalig 10 euro. Het spel krijgt veel kritiek, maar bracht ook al veel geld op voor Nintendo en dat is opmerkelijk want momenteel kan je de applicatie enkel op iOS downloaden.

Registreren

In maart zou daar eindelijk verandering in komen, want dan komt de applicatie uit op Android. Dat bevestigde Nintendo zelf op Twitter. Super Mario Run staat ondertussen al enige tijd in de Play Store van Android. Je kan de applicatie nog niet downloaden, maar als je je inschrijft via 'vooraf registreren' krijg je een bericht als dat wel mogelijk is.

De vraag is of Nintendo zo toch nog een hype kan creëren rond de applicatie die nog niet bracht wat ervan verwacht werd. Na het succes van Pokémon, waarvan de winst voornamelijk naar Niantic ging, hoopte Nintendo met Super Mario Run op een even grote hype.

Lees meer