Booyaaa! Harley Quinn en Poison Ivy zijn ein-de-lijk officieel een koppel

De geruchten zijn er al lang, maar stripliefhebbers krijgen nu eindelijk ook bevestiging: strippersonages Harley Quinn en Poison Ivy zijn niet gewoon friends with benefits, ze zijn gewoon kei-hard samen. Niet monogaam, maar wel in een gezonde relatie. Ze zijn zeker  niet de eerste queer characters die samen een relatie beginnen, maar fans zijn al jaren van overtuigd dat Harley en Ivy meer dan gewoon vriendinnen zijn. Pay-off, noemen ze dat. 

Harley Quinn heeft als personage wel al wat relaties achter de rug, vooral met mannen. Ze is een tijdje samen met The Joker, niet bepaald het gezondste/gezelligste koppel ter wereld. En daarvoor was ze al even samen met Deadshot tijdens een aflevering van Suicide Squad. Maar nu heeft Harley eindelijk haar match gevonden, in Poison Ivy.

Da's geen verrassing, integendeel, de fans kijken al een tijdje uit naar een officiële bevestiging van wat al even speelt: Ivy en Harley zijn altijd goed bevriend geweest, hebben zelfs al eens gekust en steunen elkaar. Maar of ze nu echt een 'thing' waren, dat was helemaal niet duidelijk. Tot scriptschrijvers Jimmy Palmiotti en Amanda Conner in de laatste strip, Bombshell, het helemaal canon maakten. Hoog tijd, dat.

Overigens zou 't best wel kunnen dat Harley en Ivy nog met een paar andere characters de lakens delen, de scriptschrijvers hebben meteen ook duidelijk gemaakt dat 'een relatie' niet direct gelijk staat aan 'een monogame relatie.' Meteen breken ze daar een lans voor polyamoreuze relaties. En dat op de dag dat Trump z'n eed als 45ste president afgelegd heeft. Auwtch.