Chapecoense speelt eerste wedstrijd na vliegtuigramp en krijgt emotioneel eerbetoon

Iedereen herinnert zich nog wel de beelden van de vliegtuigcrash van de Braziliaanse voetbalploeg Chapecoense. Daarbij vielen 71 doden, waaronder 19 spelers van de ploeg. Bijna twee maanden na het drama heeft Chapecoense opnieuw een wedstrijd gespeeld en dat werd een heel emotioneel moment.

Voor één keer deed de score er niet toe in de oefenwedstrijd van Chapecoense tegen de Braziliaanse kampioen Palmeiras. Het was de eerste wedstrijd die de ploeg speelde sinds de vliegtuigcrash van 29 november. Daarbij kwamen 71 mensen om het leven, waaronder 19 spelers van de club.

Voor de start van de wedstrijd werden de drie overlevers van de crash, Jackson Follman, Neto en Alan Ruschel in de bloemetjes gezet. Toen hun vliegtuig neerstortte was de club op weg naar de finale van de Copa Sudamericana, een prijs die ze later toegekend kregen. Die trofee werd hen gisteren overhandigd.

Kort na de crash kreeg Chapecoense van verschillende ploegen spelers ter beschikking. Het zijn die spelers die nu op het veld stonden in wat een heel emotionele wedstrijd werd. In de tribunes was voortdurend "Vamos, vamos Chape" te horen en in de 71e minuut werd een staande ovatie gehouden voor de 71 slachtoffers. Indien het iemand zou interesseren: het werd uiteindelijk 2-2.

Bekijk de overhandiging van de Copa Sudamericana

In de 71ste minuut volgt een staande ovatie

 

Ook de eerste goal was heel emotioneel

Lees meer