Ben je Pokémon Go beu? Dan is er nu Pokémon Duel, al moet je bij ons nog even wachten om het te spelen

Nu de meeste mensen gestopt zijn met Pokémon Go, is het tijd voor een nieuw spelletje met Pokémon in de hoofdrol. Dat dacht ook The Pokémon Company en daarom is er sinds vandaag Pokémon Duel, een leuk bordspelletje op je smartphone waarin je moet spelen met je Pokémon. Jammer genoeg is de applicatie voorlopig enkel in de Verenigde Staten te verkrijgen.

Deze zomer kon je er niet naast kijken, zoveel mensen waren op stap met hun smartphone op zoek naar Pokémon. Ondanks enkele updates en speciale acties tijdens Halloween en Kerstmis, komt de grote hype niet meer terug. Maar misschien heeft The Pokémon Company binnenkort wel een nieuwe hype. Het bedrijf lanceerde gisteren namelijk Pokémon Duel.

In Pokémon Duel moet je met je Pokémon op een bordspel zo snel mogelijk aan de overkant geraken. Dat klinkt heel eenvoudig, maar is volgens de gebruikers veel complexer dan het op het eerste zicht lijkt. Je moet niet alleen aanvallen, maar ook je eigen vakje verdedigen. Dan doe je door je zes Pokémon zorgvuldig te kiezen en op de juiste manier te gebruiken.

Pokémon kopen

Iedere Pokémon heeft namelijk zijn sterke en zwakke punten. Sommige zijn sneller, sommige sterker en andere evolueren halverwege het spel. Als je op hetzelfde vakje komt als je tegenstander, dan spelen die twee Pokémon een klein gevecht en mag de winnaar blijven staan.

Hoe je die Pokémon moet verzamelen is nog niet helemaal duidelijk. Je krijgt sowieso Charmander, Bulbasaur en Squirtle in het begin van het spel en kan daarna andere Pokémon kopen met edelstenen die je krijgt tijdens het spel. Waarschijnlijk is dat ook de manier waarop The Pokémon Company geld wil verdienen. De applicatie is namelijk gratis, maar voor bepaalde extra's kan je uiteraard betalen om sneller beter te worden.

Momenteel is Pokémon Duel dus enkel te downloaden in de Play Store bij Android en de App Store bij iOS in de Verenigde Staten, maar wij hopen dat het snel hier ook beschikbaar is.

Bekijk hier nog eens hoe het eruit ziet

 

Lees meer