Marvel geeft de cover vrij van de stripreeks over een lesbische superheldin en die ziet er badass uit

Als tweede Miss America maakte America Chavez haar debuut in 2011 in de stripserie Vengeance. Nu krijgt ze haar eigen solostripserie. De cover voor de tweede strip werd dinsdag vrijgegeven en krijgt niets anders dan lovende woorden. Hij is dan ook geïnspireerd door niemand minder dan Queen B.

Dinsdagnamiddag postte Joe Quinonces op zijn twitter de nieuwe cover voor de tweede strip. De cover werd direct gedeeld door Gabby Rivera, de schrijfster achter de serie en lokte direct veel reactie uit. Omdat het velen aan iets deed denken. De cover is namelijk geïnspireerd op Beyoncés Lemonade video. En iedereen staat er zot van. "America belichaamt de manieren hoe een vrouw zich manifesteert," stelt Rivera. "Joe heeft met Beyoncé er iemand uitgekozen dat in dit plaatje past."

America Chavez is een lesbische Latijns-Amerikaanse tiener met superkrachten. Ze is supersterk en kan vliegen. Ze is sneller dan het licht en zou de mogelijkheid hebben om gaten in de realiteit te stampen en zo naar andere werelden te reizen.

Ze werd voorgesteld als de tweede Miss America van Marvel (de eerste was Madeline Joyce) en verscheen al in meerdere stripseries. Op Comic Con 2016 in New York werd aangekondigd dat zij de hoofdrol voor haar eigen stripserie zou krijgen, 'America'.

Comeback

Het is zeker niet de eerste keer dat we van America Chavez horen. Ze maakte haar debuut in 2011 in de stripserie Vengeance van Joe Casey and Nick Dragotta. In 2013 komt Miss America voor in de Young Avengers serie (Kieron Gillen en Jamie McKelvie) en in 2015 heeft ze een gastrol in de serie A-Force van G. Willow Wilson.

De strips zijn te verkrijgen vanaf 1 maart.

Lees meer