Ken je Flappy Bird nog? De maker is terug met een nieuw spelletje en dat is even frustrerend en verslavend

Nu is er Pokémon Go, maar zo'n drie jaar terug was iedereen in de ban van Flappy Bird. De razend populaire applicatie verdween even snel als hij gekomen was, maar de maker is nu eindelijk terug met een nieuw spelletje. Wij hebben ze alvast even getest en komen tot één conclusie: Ninja Spinka Challenger is even verslavend en frustrerend als haar voorganger.

Herinner je je Flappy Bird nog? Door op je scherm te tikken deed je een vogeltje omhoog gaan en door het los te laten viel het vogeltje naar beneden. Op die manier moest je tussen buizen door zien te vliegen. Het doel was simpel: vlieg zo ver mogelijk zonder een buis te raken. Het uitvoeren was iets minder eenvoudig en zorgde voor veel frustratie bij iedereen die het speelde.

Het spelletjes werd bedacht door de Vietnamees Dong Nguyen en werd veel populairder dan hij had gedacht. Dat was leuk en bracht veel geld op, maar zorgde ook voor problemen. Uiteindelijk zou hij Flappy Bird offline halen omdat hij naar eigen zeggen niet meer rustig kon slapen sindsdien. Nguyen kwam kort daarna met het minder populaire Swing Copters, maar daarna verdween hij van de radar. Nu lijkt hij eindelijk echt terug met Ninja Spinki Challenges, volgens ons opnieuw een hit in wording.

Verslavend

In Ninja Spinki Challenges speel je niet één spelletje, maar krijg je meerdere challenges. Je begint met zes verschillende, maar telkens als je een challenge tot een goed einde brengt, komt er een nieuwe bij. In totaal zien we er momenteel 30 staan. Je bent dus wel even bezig.

Die challenges zien er vrij eenvoudig uit. Je moet telkens een bepaalde tijd zien te overleven en allerhande dingen zoals katten of bommen zien te ontwijken. In de praktijk merk je al snel dat niet alles even simpel is en loopt de frustratie vlug hoog op. Hoe verder je raakt, hoe moeilijker alles wordt.

Alle spelletjes duren heel kort en juist dat maakt het heel verslavend. Of het een even groot succes zal worden als Flappy Bird weten we niet, maar we zijn zeker dat iedereen zich er wel een tijdje mee zal kunnen amuseren. Wij hebben het alleszins laten staan op onze smartphone. Als je het zelf wil proberen, kan je Ninja Spinki Challenges hier downloaden voor Android of iOS.

Lees meer