Het wordt vandaag 8 graden, maar op deze plaatsen kan je toch nog langlaufen of skiën

Na de vriestemperaturen van de afgelopen weken is het kwik weer aan het stijgen, en dat zal voorlopig niet veranderen. Vandaag is er volgens het KMI sprake van maxima tussen 1 à 4 graden in de Ardennen en 5 à 8 graden elders. Maar als je graag nog wil skiën of langlaufen, dan zijn er nog wel enkele pistes open in ons land.

Zo goed als de twee voorbije weekends zal het natuurlijk niet worden, want daarvoor zijn de temperaturen te hoog. Anderzijds is het natuurlijk ook wel aangenamer om buiten te zijn als het warmer is, dus laat je vooral niet tegenhouden als je van plan was om nog wat van de sneeuw te genieten.

Helaas kan je niet meer overal terecht, want verschillende skisportcentra hebben hun deuren moeten sluiten door de slechte kwaliteit van de sneeuw. In de Skiclub van Spa kan je bijvoorbeeld niet meer skiën of langlaufen, maar je kan er wel nog terecht om te wandelen of te sleeën.

Waar wel?

In de Oostkantons zijn gelukkig wel nog 14 van de 19 ski- en langlaufcentra (gedeeltelijk) open. Welke dat precies zijn, kan je via deze link bekijken. In deze gebieden ligt er tussen 13 en 40 centimeter sneeuw en de meeste pistes zijn gemarkeerd. Alpineskiën in Ovifat is helaas geen optie meer, en ook de Dethier Ski - waar je kan langlaufen - is daar gesloten.

De beste optie in de Oostkantons lijkt Ski Mont Rigi - op 610 meter hoogte - te zijn, want daar ligt nog 40 centimeter sneeuw. En ook aan de Ski Baraque Michel - op 674 meter hoogte - ligt nog 35 centimeter sneeuw. Aan de Signal de Botrange is er sprake van 25 centimeter sneeuw.

Als je écht wil alpineskiën, dan kan je nog terecht in Belgisch Luxemburg, want de pistes aan de Baraque de Fraiture zijn nog geopend. Je kan daar ook nog langlaufen. Daarnaast is ook de skipiste in Val De Wanne nog geopend. Veel plezier!