Er komt nog dit jaar een nieuw Game of Thrones-verhaal, maar 't is niet het langverwachte boek

Dat George R.R. Martin nog dit jaar een nieuw Game of Thrones-verhaal zal schrijven, is natuurlijk goed nieuws voor de fans. Alleen gaat het jammer genoeg niet om het langverwachte boek, maar wel om een kortverhaal dat zich afspeelt in dezelfde wereld. Dat zou uiteindelijk opgenomen worden in een bundel met verhalen.

De naam van die verhalenbundel zou Book of Swords zijn, zo blijkt uit de beschrijving op Amazon. En dat bevat "Fifteen original tales celebrating fantasy’s golden age of sword and sorcery, including a new story from George R. R. Martin set in the world of A Game of Thrones". Het gaat dus om vijftien originele verhalen van verschillende schrijvers, waarvan eentje van Martin.

Heel hard juichen hoeven we dus nog niet te doen, want het is helemaal nog niet duidelijk over wat het kortverhaal precies zal gaan. Het enige wat we weten is dat het zich zal afspelen in het bekende Game of Thrones-universum.

Al is het natuurlijk wel goed nieuws dat we dit kortverhaal krijgen, in afwachting van het langverwachte boek The Winds of Winter, dat eigenlijk vorig jaar al had moeten verschijnen. Al moeten we op het kortverhaal ook nog wel even wachten, want de publicatie van de bundel is pas op 10 oktober voorzien ...

Lees meer