Zijn ogen waren groter dan zijn maag: Ben Affleck stapt op als regisseur van The Batman

Een regisseur die midden in de productie van een film ontslag neemt, da’s uitzonderlijk. Ben Affleck wilde per se zowel hoofdrolspeler als regisseur zijn van The Batman en dat breekt hem nu zuur op. Tja, je moet keuzes maken in het leven. Affleck blijft wel de rol van The Dark Knight spelen.

Het was de bedoeling dat de Good Will Hunting-acteur naast de rol van Batman ook de regisseursrol op zich zou nemen voor The Batman, een standalone Batman-film in productie. Affleck beseft nu dat hij teveel hooi op zijn vork genomen heeft en kiest voor de hoofdrol.

“Sommige personages hebben een speciale plek in de harten van miljoenen mensen,” verklaart Ben Affleck aan Variety.

"Deze rol vraagt focus, passie en het beste van mezelf. Ik besef nu dat ik de twee klussen niet tegelijkertijd kan klaren. Er is met de studio beslist dat we op zoek gaan naar een nieuwe regisseur die met me zal samenwerken om deze gigantische film te maken. Ik doe dus nog steeds mee. Ik ben nog altijd enthousiast over dit project en ik kijk er naar uit om het eindresultaat aan de fans te tonen.”

Surprised?

Een regisseur die zijn schip verlaat in de productiefase, altijd een verrassing. Toch komt dit niet helemaal uit het niets.

Tijdens een interview met The Guardian over Live by Night, een gangsterfilm die Affleck regisseerde, liet hij al weten dat er problemen waren met het scenario van The Batman. Dat was begin deze maand.

De releasedatum van de film staat nog niet vast. Wat weten we wél? Joe Manganiello, speelt Deathstroke, de vijand van Batman.

Ben Affleck speelde vorig jaar in Suicide Squad en hij was The Dark Knight in Batman v. Superman: Dawn of Justice.

Lees meer