Scrollen met je brein en zonder handen? Netflix heeft een manier gevonden om dat te doen

Netflix heeft ons al van de keuze verlost om, na een steengoede aflevering van je lievelingsserie, te beslissen of je er nog eentje kijkt. Maar met dit nieuwe gadget zal je zelfs niet meer uit je zetel moeten komen om van serie te veranderen. Met deze haarband (tja, zo ziet het eruit) die je hersengolven registreert, scroll je gewoon door de catalogus door links en rechts te schudden met je hoofd. Win. 

Opgelet, serieverslaafden, want dit gadget dat de ingenieurs van Netflix aan het uitdokteren zijn, zou je luiheid wel eens naar een nieuw niveau kunnen trekken. Want hoewel we nu al even autoplay hebben, moet je natuurlijk nog naar de zapper of muis reiken om van programma te veranderen. Lastig, lastig, maar daar komt hopelijk binnenkort een oplossing voor: zappen met je brein.

Het ding, een variatie op een Muse-haarband, die je hersengolven registreert om je makkelijker te laten mediteren, doet hetzelfde, alleen heeft hij ook een gyroscoop gekregen. Hij voelt dus ook of je naar links of naar rechts schudt met je hoofd. Ideaal om aan je tv of pc te laten weten dat je iets anders wil.

Focus!

Maar hoe selecteer je dan? Door te concentreren, natuurlijk. Vandaar dat de ingenieurs bij Netflix het ding niet zomaar konden installeren op een gewone bandana of haarband, het moest de Muse zijn. En voor alle duidelijkheid: de Muse kan niet exact zeggen wat je denkt, alleen hoeveel activiteit er is in je frontale kwab. Momenteel werkt zo'n ding dus enkel voor ja/nee of omhoog-/omlaag-vragen. Alles waar twee opties aan verbonden zijn.

Netflix houdt regelmatig een internal hack day, waarbij het personeel van de streaminggigant samenkomt om te experimenteren met technologie. Hopelijk komt deze snel in de winkel, want serieus, hoe cool kan je zijn? Al zien we ook wel problemen opduiken in je relatie: wie mag er zappen, bijvoorbeeld?

Onze reactie?

© Giphy

Zelf kijken? Check 't hier:

 

Lees meer