Hier is het nieuwste gerecht uit hipsterland: de sushi-croissant

President Trump kan zoveel rechtse maatregelen nemen als hij wil, in Californië gaat het liberale feest gewoon door. Spotted: een multicultureel huwelijk tussen de Franse croissant en Japanse sushi, de sushi-croissant. Een hartige delicatesse of smerige hipsterbrol?

Dat er rare food trends aan de gang zijn, weet iedereen. Gisteren vlogen in Japan nog de eerste KitKat-sushi van de toonbank. Nu brengt Mr. Holmes Bakehouse in Californië de sushi-croissant op de markt. En dat is precies wat je zou denken: een croissant met sushi erin.

Voor het luttele bedrag van 5 dollar kan je genieten van een koffiekoek gevuld met rijst, gerookte zalm, zeewier, gember en wasabi. En je krijgt er nog een zakje sojasaus bij ook!

'Baked'?

Hoe scheef moet je zijn voor zo’n idee? Heel scheef als je de beschrijving van de vacatures van Mr. Holmes Bakehouse bekijkt: "If you’re as serious about baking as you are about getting baked, then get at us."

A.V. Club sprak met het gastronomisch genie dat de sushi-croissants bedacht:

"Om eerlijk te zijn, het wordt hier nogal gauw saai. Denk maar aan je favoriete liedje. Als je dat drie maanden lang op repeat beluistert, word je het ook beu. Snap je wat ik bedoel? Bij patisserie is dat net hetzelfde. Je wil al eens iets nieuws."

"We willen iets lekkers verkopen, iets wat onze klanten kennen. Maar tegelijkertijd willen we als bakkers ook experimenteren. We willen onze creativiteit uiten."

"Om de drie maanden nemen we nieuwe ideeën in overweging en we gaan verder met die waar we het meest enthousiast over zijn. Dat is het verhaal van de sushi-croissant."

"Onze sushi croissant is f*cking vreemd en overheerlijk en we steken de draak met bakkerstradities.”

Tradities ondermijnen, daar zijn ze bij Mr. Holmes Bakehouse alvast in geslaagd. Vraag blijft natuurlijk of deze gekke combinatie lekker is. Op Twitter wordt alvast enthousiast gereageerd.

Lees meer