De Nieuwe Lichting.....Over Tamino en Simon Nuytten...( Bazart )

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

We zijn altijd al wel fan geweest van de nieuwe lichting en we zullen eens glashelder vertellen waarom. Neem nu Tamino, één van de drie winnaars van dit jaar. Al maanden zitten we tegen iedereen die het wil horen te vertellen dat dit wel eens: “The next Big Thing" zou kunnen zijn.

Niet alleen omdat Tamino zwoele melancholische en meeslepende liedjes brengt . Het is ook nog eens vernieuwend en het is alsof Jeff Buckley in je kamer staat. Maar Tamino heeft het van geen vreemden, zo was zijn grootvader een gevierde Egyptische acteur en ook een geweldige zanger ( Moharam Fouad ). Jammer dat hij dit niet meer kan meemaken, het bloed kruipt dus waar het niet gaan kan. Zijn liedjes zijn dan ook bloedmooi en zijn mooiste song is ongetwijfeld: Habibi, wat zoveel betekend als schatje of lieveling, en is zo meeslepend dat we er kippenvel van krijgen tot in onze tenen, er waait ook wel een zachte woestijnwind doorheen zijn liedjes.

Tamino is echter wel geboren in Antwerpen en heeft een Belgische Mama en Egyptische Vader, hij is nog maar pas 20 jaar en heeft al een samenwerking achter de rug met Tom Pintens : gitarist en muzikaal beest in hart en nieren.

Er rest ons voorlopig nog alleen te vertellen dat Tamino zijn naam te danken heeft aan de held in Mozart’s : Zauberflote. en dat hij op onze To Do lijst op nummer 1 staat . Op naar de zomerfesivals ..Tamino : here we come!

 

Simon Nuytten

Maar onlangs kwamen we nog een andere parel tegen ..Zo stond er in 2015 een onbekende groep ( Felix Pallas ) in de finale van de nieuwe Lichting..

De passage van deze groep is haast ongemerkt voorbijgegaan , en niemand die zich de band nog herinnert ..

Maar niet zo lang geleden kwamen we de band weer op het spoor …Ik blijf me verbazen over de song die ze toen brachten op Studio Brussel :To Sad For Tea!. Met zo’n titel zouden al je zintuigen meteen al moeten geprikkeld zijn en zouden je muzikale voelsprieten meteen alarm moeten slaan.

Want wat een song!…Je kan het vergelijken met het allerbeste wat Coldplay ooit heeft voortgebracht !...En toen zagen we het !…De zanger was Simon Nuytten , je kent hem wel : 1 van de genieën van de band Bazart . De band die we dag op dag een jaar geleden de hemel in geschreven hadden en die nu de Mia’s aan elkaar rijgen...Wat een talent!.

Olga Leyers zal fier zijn en terecht ...

 

Hieronder de recentie van een jaar geleden over Bazart:

http://newsmonkey.be/article/63562