Respect! 9 jobs die alle Gentse agenten moeten kunnen

Politieagent, een simpele job? Vergeet het maar, want als agent moet je zowat alles kunnen. Dit zijn 9 jobs die de Gentse flikken allemaal moeten kunnen én waarvoor ze megaveel respect verdienen:

1. Gentenaar

Een Gentse flik is uiteraard een trotse Gentenaar en dat is meer dan een fulltime beroep. Als agent voel je je helemaal thuis in de stad én bij het politiekorps. Tijdens de Gentse Feesten is het voor jullie ook een beetje feest.

2. Psycholoog

Een politieagent moet goed met mensen kunnen omgaan, want je komt de meest uiteenlopende mensen tegen tijdens je job. Aan je collega's kan al eens een hoekje af zijn, maar het zijn echte toppers!

3. Opvoeder

Als een goede huisvader of -moeder zorg jij ervoor dat iedereen zich veilig in het verkeer kan wagen, geen afval op de grond gooit en zijn fiets in de fietsenstalling zet. Je ben eigenlijk een echte opvoeder. Al ben je soms wat overijverig en vergelijk je een leerkracht met een leerling!

4. Chauffeur

Wil jij agent worden? Dan kijk je misschien al uit naar wilde achtervolgingen met een politiewagen. Heel leuk, maar je moet toch vooral een erg goede én correcte chauffeur zijn.

5. Stadsgids

Iemand in uniform is vaak het aanspreekpunt voor toeristen en verdwaalde mensen. Als Gentse flik ken je de stad als geen ander en wijs je hen dan ook geregeld de weg terwijl je hen vertelt over de legendarische Gentse Feesten.

6. Eerstehulpverlener

Kom je bij de politie van Gent werken, dan wil jij in de eerste plaats mensen helpen. Overal waar jij de kans ziet, steek je een handje toe. Ook onder collega's is de sfeer goed en mag er gelachen worden.

7. Sporter

Als echte agent heb je uiteraard ook een goede conditie nodig en dus zorg jij dat je scherp staat. Je dacht toch niet écht dat agenten alleen maar donuts eten?

8. Administratief medewerker

Op een politiekantoor lopen tal van klachten binnen en je moet hier dan ook zeer diplomatisch mee kunnen omgaan en altijd blijven glimlachen. Niet simpel!

9. Superheld

Plichtbewust en steeds behulpzaam, eigenlijk zijn de Gentse flikken toch echte superhelden?

Het is duidelijk, een Gentse flik moet van alle markten thuis zijn en het zijn échte helden. Klinkt dit als de geknipte job voor jou? Kom dan zeker eens langs op de jobdag van politie Gent op 17 mei.

Lees meer