Wilders opnieuw in het oog van een storm, deze keer om zijn Photoshop-skills

Dat Geert Wilders zware uitspraken niet schuwt, wisten we al langer. Maar vandaag ging hij nog een stapje verder. In een frontale aanval op D66-politicus Alexander Pechtold gebruikte hij een beeld dat gefotoshopt blijkt te zijn. De originele foto liet uiteraard niet lang op zich wachten, maar de partijvoorzitter haalde opnieuw uit: "Hou op met klagen, dramaqueen". Wilders was dus weer zijn meest aimabele zelve.

PVV-partijleider Geert Wilders die een krasse uitspraak of een gewaagde foto de wereld instuurt? Niets nieuws onder de zon zou je denken. Maar deze keer ging hij wel zwaar uit de bocht. Oorzaak van de Twitter-war was het voorstel van D66-politica Simone Kukenheim om, mocht Wilders de verkiezingen winnen, Amsterdam af te splitsen en de Republiek Amsterdam uit te roepen. Reden genoeg voor Wilders om vol in de aanval te gaan. Wilders tweette een foto waarop Alexander Pechtold, een andere politicus van de sociaal-liberale partij D66, te zien zou zijn op een betoging met "Hamas-terroristen".

Al snel werd duidelijk dat het beeld gefotoshopt is. De originele foto blijkt al te dateren van 2009 en gaat nota bene om een manifestatie tegen Geert Wilders. Het hoofd van Pechtold werd gefotoshopt op dat van een betoger. Pechtold ging uiteraard meteen in de tegenaanval. "Creatief knip- en plakwerk" noemt hij het in een tweet. "Helaas waren de neo-nazi's bij zijn manifestatie niet gefotoshopt!", klinkt het hard.

"Dramaqueen!"

Pechtold gaf ook een uitgebreidere uitleg op Facebook. "Ik ben niet van suiker", herhaalt hij daarna ook nog op Twitter. "Laten we dit niet accepteren. Die streep trek ik vandaag. En ik hoop velen met mij. Van D66'ers tot PVV'ers." Maar Wilders zou Wilders niet zijn, moest hij niet altijd het laatste woord willen. "Hou op met klagen, dramaqueen" zegt hij. En u dacht waarschijnlijk dat we met Donald Trump alles al hadden gezien ...

Lees meer