'Ruimtecapsule' schrikt Amerikaans dorp op, maar blijkt ordinaire cementtruck-molen

Casa Grande, een klein stadje in de Amerikaanse staat Arizona, werd gisteren opgeschrikt. De lokale politie ontving een nogal vreemd telefoontje. Er zou iets zijn gespot in een veld langs de kant van de snelweg, een ruimtecapsule. Het werk van buitenaardse wezens of misschien een geheime operatie van de overheid? Te ver gezocht, zo blijkt, al is de daadwerkelijke oorsprong van het object misschien wel gekker dan verwacht.

Gisteren half acht 's morgens plaatselijke tijd, zowel de politie als de nieuwszender ABC15 krijgen verschillende meldingen binnen in verband met iets wat op een ruimtecapsule zou lijken. Er ligt inderdaad een groot metalen object met een parachute eraan bevestigd in een veld aan de kant van de snelweg. Een Amerikaanse vlag en de woorden "United States" en "Capt. J. Millard" doen het er ook echt uitzien als een ruimtecapsule.

Na wat onderzoek komt al snel aan het licht dat het hier om een molen gaat van een cementtruck. Geen aliens of geheime overheidsoperatie dus, maar het werk van een 'kunstenaar' (of moeten we dit eerder een 'flauwe plezante' noemen?).

ABC15 kan het werk linken aan een zekere Jack Millar, die aan de snelweg woont en zich al meer dan dertig jaar bezighoudt met zulke ondernemingen. Zijn overige 'oeuvre' omvat, onder andere, betonnen tipi's en zelfs dino's. Millar zei dat wat hij de 'Casa Grande Capsule' noemt al bijna dertig jaar in datzelfde veld ligt, maar dat hij het voorafgaande weekend de 'capsule' dichterbij de snelweg had geplaatst.

En dat bracht mensen ertoe om de pers en de lokale overheid ervan op de hoogte te brengen. Onder hen ook een 'ervaringsdeskundige'. Want ook een NASA-wetenschapper nam z'n telefoon bij het zien van het gevaarte. Hij zei dat het enorm geleek op een ruimtecapsule uit de jaren 60. Misschien die ingangsexamens toch maar wat verzwaren, NASA?