Vijf films die wij willen zien in maart

2017 lijkt het jaar van de fantastische films te worden. We zagen heel wat topfilms in januari en februari en ook in maart mogen we uitkijken naar heel wat goede films. Deze vijf zijn een cinematicket waard.

1. My First Highway (01/03 - 6,2/10 op IMDb )

 
Een jongen van 16 op vakantie met zijn familie in Spanje die de liefde wil ontdekken. Wanneer hij iemand leert kennen krijgt hun avontuur plots een gevaarlijke wending. De film werd al voorgesteld op het Film Fest Gent en won al een prijs voor beste film op het JustFilm Festival Tallin. De trailer is alvast veelbelovend.

2. 20th Century Women (01/03 - 7,8/10 op IMDb)

 
Dat deze film over vrouwen gemaakt werd door een man is al veel besproken. De film speelt zich af eind jaren 70 in Californië en vertelt het verhaal van 3 vrouwen die op zoek zijn naar onafhankelijkheid en liefde op elke mogelijke manier.

3. Beauty and the Beast (22/03)

 
De langverwachte live-action versie van Disneys Beauty and the Beast is er eindelijk. In deze versie van het sprookje kruipt Emma Watson in de huid van Disney-prinses Belle. Lukt het Belle om de betovering te verbreken en zal ze nog lang en gelukkig leven met de prins?

4. Kidnap (22/03)

 
Een thriller over een alleenstaande moeder die er alles aandoet om haar ontvoerde zoon terug te vinden. Een vrouw die haar zoon ziet ontvoerd worden en zelf op zoek gaat naar de ontvoerders is de rode draad in deze film. De film met Halle Berry in de hoofdrol toont hoe ver een moeder kan gaan als het om haar kind gaat.

5. Gold (29/03 - 6,5/10 op IMDb)

 
Gold is het verhaal van Kenny Wells die geld wil halen door goud te verkopen. Samen met een geoloog trekt hij naar de jungle van Indonesië op zoek naar goud. Matthew McConaughey speelt de rol van Kenny Wells. In een interview met Jimmy Kimmel vertelde McConaughy dat hij het leuk vond te verdikken voor deze rol.