Afhankelijk van hoe goed jij hoort, heeft deze kortfilm een ander einde

Eén film met twee eindes, afhankelijk van je gehoor? Het klinkt als een bizar experiment, maar dat is precies wat het Australische bedrijf Cochlear gemaakt heeft.

Cochlear is een Australisch bedrijf dat gespecialiseerd is in hoorimplantaten. Het bedrijf heeft een kortfilm gemaakt die voor mensen met een goed gehoor een duidelijk liefdesverhaal toont. Maar voor mensen die hoorproblemen hebben, lijkt het alsof het koppel uit de film helemaal niet gelukkig is samen.

Dat komt omdat de regisseur van de film ervoor gezorgd heeft dat er misleidende lichaamstaal gebruikt wordt, lippen door een slimme montage afgeschermd worden zodat je ze niet kan lezen en achtergrondgeluiden sterker naar voor komen waardoor je de gesprekken van het koppel niet meer kan horen. Dezelfde film dus, maar met een verschillend einde voor goed- of slechthorenden.

De kortfilm werd gemaakt om mensen te sensibiliseren en hen duidelijk te maken dat er verschillende opties zijn om gehoorproblemen op te lossen. Hieronder zie je de trailer van de film staan en de volledige versie kun je hier bekijken.

 

Lees meer