'Ben 10: Up To Speed' is een app zoals er al honderd zijn, maar toch is het een leuk spelletje

Nintendo is er de laatste tijd in geslaagd een paar succesvolle apps op de markt te brengen, en nu laat nog een populaire gamereeks, over de tekenfilmfiguur Ben 10, van zich horen. In een spelletje dat aan een pak andere apps doet denken, maar toch leuk genoeg is om op zichzelf te staan. Een hype zoals Pokémon of Super Mario gaat het niet worden, maar dat hoeft ook niet.

De basis van het spel is iets wat je zonder twijfel ooit al eens ergens anders hebt gespeeld: je loopt de hele tijd vooruit en je moet objecten en vijanden ontwijken. Onderweg raap je munten en andere voorwerpen op. Niet echt origineel, maar de tekenfilmreeks voegt er een extra dimensie aan toe. Voor wie Ben 10 niet kent volgt een korte introductie. Ben Tennyson is een jongen die plots een bijzonder leven gaat leiden wanneer hij een horloge vindt. Dat is de Omnitrix, waarmee hij tijdelijk in een tiental aliens kan veranderen. Allemaal hebben ze hun eigen vaardigheden.

Aliens en timing

Je kan al raden dat je onderweg voorwerpen tegenkomt die alleen een bepaalde alien kan vinden. Het is dus de uitdaging om op het juiste moment in de juiste alien te veranderen. Aangezien je telkens maar een paar seconden die vorm aanhoudt, moet je snel zijn. Als alien kan je ook de vijanden onderweg een kopje kleiner maken. Dat is eveneens een uitdaging: in ieder level moet je een bepaald aantal vijanden verslaan. Wanneer je terug in Ben verandert, moet je Omnitrix even herladen. Ben kan dan wel geen vijanden verslaan, hij kan gelukkig wel tegenstanders ontwijken of erover huppelen.

Nog een paar uitdagingen: een bepaald aantal munten per level vangen, en een welbepaalde afstand afleggen. Dat laatste is geen enkel probleem, de munten kunnen al eens tegenvallen. De meeste levels speel je dan ook meer dan één keer voor je ze volledig hebt uitgeput. Enkele van de aliens in de app: er is Diamondhead die kristallen vanuit zijn hand kan afvuren, Cannonbolt die als een donut over hellingen kan rollen, en Four Arms die een beetje op de Hulk met twee extra armen lijkt.

Wat de app best aangenaam maakt, is dat een level hooguit een minuutje duurt. Je kan dus gerust tussendoor even spelen zonder dat je het spel in één ruk moet uitspelen. Ieder level wordt ook beetje bij beetje moeilijker, aangezien jouw skills natuurlijk ook beter worden.

Conclusie: 7/10

Een hype zal het spel niet worden, maar het loont de moeite om het te spelen. Het is wel een betalende app, maar voor 3,39 euro krijg je er wel een degelijke game voor in de plaats. Een beproefd concept dat in de wereld van Ben 10 wordt geladen. Je hoeft ook geen fan van de tekenfilms te zijn om deze game te kunnen spelen. Net zoals je eigenlijk niet hoefde te weten wie Super Mario was toen je Super Mario Run speelde. Om nog maar te zwijgen van Pokémon. Een goede app is altijd verslavend genoeg om de batterij van je smartphone aan iets anders dan sociale media uit te putten.

 

Lees meer