Het is tijd voor romantische wandelingen want Pokémon Go zorgt voor veel extra's rond valentijn

Pokémon Go is weer een beetje naar de achtergrond verdwenen en dus vonden de makers het tijd voor een nieuw event, met deze keer valentijn als thema. Vanaf nu tot 15 februari krijg je dubbel zoveel candy en zal je overal roze Pokémon tegenkomen. Al is de vraag maar of dat voldoende is om mensen weer op jacht te krijgen.

De hype van Pokémon ligt al een tijdje achter de rug. Vorige zomer was bijna iedereen op jacht, maar sindsdien is het veel geminderd. Rond de kerstperiode pakten de makers dan uit met enkele nieuwe Pokémon en leuke extra's en dat zorgde voor een kleine revival, maar daarna viel het weer snel stil.

Daarom is er nu opnieuw een gelijkaardig evenement, al krijgen we jammer genoeg geen nieuwe Pokémon. Wel krijg je dubbel zoveel candy bij alles wat je doet en is het het ideale moment om enkele zeldzame roze Pokémon te proberen vangen. Chansey, Clefable, Lickitung, Porygon, Exeggcute, Jigglypuff en nog enkele andere komen veel meer voor in het wild. En de kans op een van de baby's Cleffa, Igglybuff of Smoochum uit je eitjes is ook veel groter.

We vragen ons wel af of dat voldoende is om mensen opnieuw te laten spelen. Veel gebruikers vragen namelijk naar extra opties zoals Pokémon ruilen of vechten tegen je vrienden. Of dat er ooit komt, is nog niet geweten.

Lees meer