'Uber voor cannabis' werkt nu ook in Brussel: app vertelt je waar je 'weed' kunt kopen

Smartphone-app 'Weeder' is nu ook actief in Brussel. De gratis app komt overgewaaid uit Frankrijk. Via de 'Weeder' kunnen cannabisgebruikers makkelijk in contact komen met dealers.

Na een taxi vinden of eten bestellen via een app kan je nu ook cannabis kopen via je smartphone. Nu is de gratis app Weeder actief in Brussel. "Kun je me depanneren?" zo vraag je via de app of er iemand in de buurt is die je cannabis kan verkopen. De dealers krijgen ook een rating voor hun service.

Het parket van Brussel heeft al laten weten dat het maatregelen gaat nemen, want de verkopen die via Weeder gebeuren zijn strafbaar. De app zelf is niet illegaal, maar het Op het te koop aanbieden van verdovende middelen of het gebruik er van makkelijker maken staan gevangenisstraffen.

De app is simpel en werkt zo. Je maakt een profiel en kiest een avatar (een beer, olifant of aap).

© Weeder

Dan duid je aan of je op zoek bent naar cannabis of er verkoopt. De app toont je, heel nauwkeurig, waar dealers zich bevinden en geeft een melding als er een nieuwe verkoper in de buurt is.

© Weeder

Om met elkaar in contact te komen moet je 'credits' inzetten.

© Weeder

Brussel is de vijfde stad waar Weeder actief is. In Frankrijk kan je Weeder gebruiken in Parijs, Bordeaux, Nantes en Lyon.

Lees meer