Pasta-eters zijn gezonder en wij staan daar volledig achter

Pasta lovers unite! Wat wij al langer wisten is eindelijk bewezen. Mensen die graag en veel pasta eten zijn gezonder. Jammer genoeg niet omdat pasta plots magische stoffen bevat, maar omdat pasta-eters over het algemeen betere voedingsgewoontes hebben. 

Wij wisten het al langer hoor, maar voor de ongelovigen onder ons is het nu ook bewezen. Een studie door de National Pasta Associated heeft uitgewezen dat pasta-eters gezondere mensen zijn. Niet omdat pasta goed is voor onze gezondheid, - het is nog steeds geen groente - maar omdat hun etensgewoonten beter zijn.

De studie die gepresenteerd werd op de jaarlijkse bijeenkomst van The Obesity Society zegt dat het beter is om pasta te eten, dan het volledig te verbannen uit je dieet. Het is dan ook bewezen dat pasta-eters minder toegevoegde suikers en verzadigde vetten eten. En tegenover de niet-pasta-eters, krijgen zij meer vitaminen en mineralen, zoals folaat en vezels, binnen.

Pasta kan dus in combinatie met groenten, vis of mager vlees zeker geen kwaad. Dit bewijst maar weer eens dat granen noodzakelijk zijn. Zolang je niet overdrijft en alles met mate eet, mag je dus pasta eten. Als dat geen goed nieuws is!

Hieronder nog meer redenen om pasta te eten