De volgende iPhone wordt zeer goed, maar hij kost volgens geruchten wel zo'n 1.200 euro

Er is goed en slecht nieuws voor fans van iPhone. Apple lijkt namelijk van plan om alles uit de kast te halen om aan zijn volgende iPhone heel wat nieuwigheden toe te voegen, maar daar staat wel een serieuze prijs tegenover. De telefoon zou bij ons zo'n 1.200 euro moeten kosten.

De iPhone bestaat dit jaar tien jaar en dus zijn de verwachtingen hoog gespannen. Apple lijkt van plan om die verwachtingen in te vullen en lanceert daarom naast de gebruikelijke iPhone 7S en 7S Plus, ook nog een speciale editie. Het is nog niet bekend hoe dat toestel gaat heten, er wordt gedacht aan iPhone 8 of iPhone X, maar voor de rest lekt er wel steeds meer informatie uit.

Volgens bronnen die dicht bij Apple staan, zou die iPhone maar liefst 1.000 dollar kosten. Dat komt neer op zo'n 1.200 euro bij ons door de taksen die er hier nog moeten bijgeteld worden. Dat is op zich niet zoveel meer dan wat je nu betaalt voor de duurste iPhone op de markt (1.129 euro), maar wel de zoveelste prijsstijging op een rij.

Betere schermen

Die dure prijs komt vooral door het nieuwe scherm dat Apple wil gebruiken. OLED is veel helderder en verbruikt veel minder batterij, maar is wel heel duur om te maken. Dat scherm zou ook een veel groter deel van de voorkant van de telefoon innemen waardoor die iPhone, ondanks een groot scherm, vrij compact blijft.

Daarnaast krijgt het toptoestel volgens de geruchten ook gezichtsherkenning en een 3D-optie, al is nog niet helemaal duidelijk wat je met dat laatste precies kan doen. Je zou de iPhone ook draadloos kunnen opladen.

Lees meer