Er duikt gevaarlijke malware op op MacBooks, maar zo kan je die voorkomen

Het komt niet zo vaak voor, maar ook op MacBooks kun je virussen of malware krijgen. Zo gaat er momenteel gevaarlijke malware rond die je computer bijna volledig kan overnemen. Gelukkig kan je het vrij eenvoudig voorkomen.

Gebruikers van MacBook zeggen vaak dat ze geen virussen of malware kunnen krijgen op hun computer, al klopt dat eigenlijk niet helemaal. Het is wel zo dat makers van virussen en malware minder vaak focussen op Mac, maar daar komt de laatste tijd steeds vaker verandering in.

Zo gaat er momenteel een Word-document rond met de naam 'U.S. Allies and Rivals Digest Trump’s Victory - Carnegie Endowment for International Peace' dat malware bevat. Eens die malware op je Mac staat kan die je computer overnemen, je webcam activeren en al je gegevens lezen.

Toch kan je eenvoudig voorkomen dat malware uit dit of een ander Word-document op je MacBook raakt. Die documenten bevatten namelijk macros en Word vraagt altijd je toestemming om die te openen. Het is dus het beste om dat altijd te weigeren.

Zo ziet het waarschuwingsscherm in Word eruit

© Objective Use

Als je hier klikt op "Disable Macros" kan er niets met je MacBook gebeuren.

Lees meer