It's all in the hips: studie ontdekt met welke dansmoves je het meest indruk maakt

Je moet niet lang rondkijken om te zien dat de ene mens beter kan dansen dan de anderen, maar waarin zit nu precies het verschil? Dat vroeg het wetenschappelijke tijdschrift Nature zich ook af en dus trokken ze op onderzoek. En wat blijkt? It's all in the hips, toch als het gaat over heterovrouwen.

De ene mens staat in de bar direct enthousiast te dansen, terwijl de andere aan de kant een beetje staat te wiebelen, maar er werd nog nooit echt onderzocht wat nu precies een goede danser maakt en wat niet. Daarom liet Nature 39 vrouwen in een studio dansen op muziek van Robbie Williams. Ze filmden de vrouwen en vroegen aan mannen wie ze nu de beste danseres vonden. Om kledij en uiterlijk niet te laten meespelen werden de vrouwen op computer omgetoverd tot poppetjes.

De conclusie was niet helemaal onlogisch: heupbewegingen zijn heel belangrijk. Die zouden namelijk een teken zijn van vruchtbaarheid. Ook asymmetrie van zowel been- als armbewegingen wordt door mannen geapprecieerd, dat zou wijzen op een goede motoriek.

Let wel op: de studie gaat enkel over heteroseksuele vrouwen. Een oude studie toont aan dat er voor heteroseksuele mannen heel andere regels gelden. Bij hen moet er vooral bewogen worden met de romp, de nek en de rechterknie. De heupen blijven daarentegen best redelijk stil. Maar laat dat alles je vooral niet tegenhouden om je volledig te laten gaan op de dansvloer.

Zo ziet een goed dansende vrouw er uit

 

En zo danst een 'slechte' danseres

 

Lees meer