Met dit Wine Glass Mask komen aroma's en smaken van wijn meer tot leven en je kan er toch je neus in steken

Het overkomt iedereen wel eens: je probeert je neus in een wijnglas te proppen terwijl je drinkt maar het glas is net te klein. Of nog erger: je krijgt hem er wel in en dan dampt het hele glas aan, smakelijk! Binnenkort komt er misschien een oplossing voor dit veel voorkomend ‘drankprobleem’: The Wine Glass Mask. Dat is de Geox onder de wijnglazen: je steekt je neus erin, de zijkanten ademen automatisch mee en versterken ook de aroma’s en de smaak. Schol!

Industrieel designer James Piatt heeft een nieuw soort glas uitgevonden om wijn uit te drinken: The Wine Glass Mask. Het glas heeft de vorm van een masker, je steekt je neus dus letterlijk in het glas. En zo kan je pas genieten van alles wat een wijn écht te bieden heeft: fruitige en kruidige aroma’s en een vollere smaak.

Awesome idee, maar The Wine Glass Mask ziet er wel een beetje uit als een fancy gasmasker. Als ze op de markt komen, zullen de gewone glazen zo'n 25 dollar kosten, voor de blauwe glazen wil Piatt 30 dollar vragen.

Hoe werkt het?

Aan de zijkanten van het glas bevinden zich de venturi nozzles. Dat zijn kleine luchtgaatjes om door te ademen.

“Als je inademt, word je meteen verrast door een intenser aroma”, zegt James Piatt. “Als wijn in een normaal wijnglas zit, mengen de wijnmoleculen zich met stikstof en zuurstof uit de lucht. Maar als je uit het Wine Glass Mask drinkt, kan je tegelijkertijd ademen. Bovendien hebben de stikstof- en zuurstofmoleculen minder invloed waardoor er meer wijndampen vrijkomen. En dat zorgt ervoor dat je chateau veel intenser is qua aroma en smaak."

Op ieder neusje past een glaasje?

Het Wine Glass Mask is volgens Piatt eigenlijk een uitbreiding van het gezicht: “Gewone wijnglazen zijn ontworpen als een extensie van het tafelservies. Ik dacht, laten we eens een glas ontwerpen dat aangepast is aan ons gezicht.”

Heel wat wijnliefhebbers hebben hun neuzen al in de glazen van Piatt gestoken. Dat deden ze niet alleen om een glaasje te drinken, maar om voor het glas tot een universele vorm te komen die voor elk gezicht past. Dat hopen we toch, want iedereen heeft natuurlijk een andere neus.

Piatt heeft een Kickstarter-project gelanceerd om de glazen op de markt te kunnen brengen. Hij geeft zichzelf 22 dagen om 78.000 dollar bijeen te sprokkelen. Nog 77.000 dollar te gaan dus!

Lees meer