Gelekte foto bevestigt geruchten over hoe het scherm van de Samsung Galaxy S8 er gaat uitzien

De lancering van de Samsung Galaxy S8 komt steeds dichterbij en dus komen er ook steeds meer geruchten over hoe dat toestel er gaat uitzien. Vandaag is er via het Chinese sociale medium Weibo een foto opgedoken van een bescherming voor op het scherm en zo wordt bevestigd dat Samsung van plan is om zijn Home-knop weg te laten.

Het was vorig jaar zeker niet het jaar van Samsung met de problemen rond de Samsung Galaxy Note 7. Het toestel vloog bij een aantal mensen spontaan in brand en werd uiteindelijk volledig teruggeroepen en terugbetaald. Naast veel directe financiële schade, liep Samsung ook enorm veel imagoschade op. Daarom zijn de verwachtingen voor hun nieuwe toptoestel, de Samsung Galaxy S8, heel hoog gespannen.

Als alle geruchten kloppen, lijkt Samsung die verwachtingen in te lossen. De S8 gaat er behoorlijk anders uitzien dan zijn voorganger. Zo zou Samsung van plan zijn om enkel nog toestellen te maken met gebogen schermen en wordt dat scherm ook een stuk groter. Door de Home-knop weg te laten en in het scherm in te bouwen, wordt het toestel toch niet onhandig groot. Die geruchten gaan al langer rond en worden nu bevestigd door de gelekte foto's van een glass protector voor de S8.

Door de problemen met de Note 7 komt de Samsung Galaxy S8 wel iets later dan de voorbije jaren op de markt, namelijk op 21 april. Volgens de laatste berichten zou Samsung op 26 februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona wel al met een filmpje komen van de S8.

Lees meer