Op ’t gemak zat worden terwijl je thuis in je ondergoed zit? Daar hebben de Finnen dit woord voor

Af en toe gebeurt het weleens dat je iets wil beschrijven, maar dat daar in 't Nederlands geen woord voor blijkt te bestaan. Gelukkig kan je dan al snel teruggrijpen naar het Engels, maar vanaf nu ook naar het Fins! Want de Finnen, die hebben één woord om het gevoel te beschrijven als je helemaal alleen thuis bent, in je ondergoed zit en een beetje dronken wordt. En dat kan weleens van pas komen, toch? ;-)

Het is geen grap, er bestaat effectief een woord voor: kalsarikännit. Dat wordt omschreven als het gevoel als je thuis dronken raakt, helemaal alleen bent, in je ondergoed zit en helemaal niet de bedoeling hebt om nog uit te gaan.

Maar geen nood als je het woord wil gebruiken, maar niet kan uitspreken, - laat staan dat je het kan onthouden - want Finland heeft zelfs twee emoji's gecreëerd die het woord moeten voorstellen. Op de ene foto is een man in onderbroek te zien die met een pintje in de zetel zit, terwijl de vrouwelijke versie een glas wijn vasthoudt.

De emoji's maken trouwens deel uit van een collectie van 56, die bedoeld zijn om Finse emoties en woorden weer te geven die moeilijk uit te leggen.

Dit zijn de emoji's voor kalsarikännit, die je overigens ook kan downloaden

© www.finland.fi

Lees meer