Metallica en Lady Gaga hebben in duet een feestje gebouwd op de Grammy’s, ondanks haperende micro

Metallica en Lady Gaga hebben gisteren samen opgetreden op de Grammy’s. En Gaga, die is nogal tekeergegaan: in een Metallica T-shirtje en een stout gothic-rokje met kettingen en pinnen heeft Gagaloo staan headbangen, dansen en springen alsof haar leven ervan afhing. Maar er is meer: in het begin stond de micro van Metallica-frontman James Hetfield af. ‘MetalliGaga’ heeft dan maar dé rock and roll-move bij uitstek gedaan: ze hebben samen in een micro staan brullen. Badass!

Adele was gisteren de grote winnares van de Grammy’s. Ze heeft maar liefst vijf prijzen binnengesleept. Een andere verschijning die avond was het duet van Metallica en Lady Gaga. Dat was vorige week aangekondigd, en iedereen hield zijn hart vast.

Ze speelden samen Moth Into Flame van het laatste Metallica-album Hardwired … to Self-Destruct.

En dat verliep in het begin niet al te vlot: de micro van Metallica-frontman James Hetfield stond tijdens de eerste strofe gewoon af. Kwaad opzet? Waarschijnlijk niet, want Metallica en Lady Gaga hebben samen één micro gedeeld. Meer rock and roll dan dat wordt het niet.

Match made in hell of dikke fail?

De combinatie van de agressieve gitaren van Metallica met Lady Gaga en haar hysterische glamourdanseressen had iets absurds. Toch kan niemand ontkennen dat het lied strak zat.

Leadgitarist Kirk Hammet had in een interview net voor het optreden nog gezegd dat hij eerst opzag tegen een optreden met de poppy Lady Gaga. Maar na de repetitie, was hij vol lof over het bereik van haar stem: “Lady Gaga voegt een nieuwe edge toe aan de Metallica-sound”.

Gaga, de fangirl

Lady Gaga zegt dat ze opgegroeid is met hard rock, en dat merk je aan haar performance. De zangeres heeft er wild op los gedanst en heeft geheadbangd alsof haar leven ervan afhing. Je kan duidelijk zien dat ze superenthousiast was voor dit duet. En de blikken die ze op James Hetfield wierp, verraadden dat Lady Gaga keihard opkijkt naar de oude knarren van Metallica.

In een interview voor het optreden verkondigde ze trouwens dat Metallica nu “on top of their game” is. Ze zijn volgens haar nog nooit zo goed geweest. Lady Gaga als fangirl, say what?

Ook haar cosplay-outfit schreeuwt “Ik ben een rockchick!”: een kapot geknipte Metallica T-shirt, kolossale leren botten, en een leren gothic-rokje met spijkers waar tientallen kettingen aan bengelen. Net geen karikatuur.

Uit respect voor Metallica, heeft ze op haar rug zelfs een immense Metallica-tattoo laten zetten, die wellicht fake is.

Lees meer