Het lijkt nu zo goed als zeker dat de volgende iPhone draadloos zal kunnen opgeladen worden

Het is al langer een gerucht, maar nu lijkt het bijna zeker: de volgende iPhones zullen meer dan waarschijnlijk draadloos kunnen opgeladen worden. Apple is namelijk lid geworden van Wireless Power Consortium, een organisatie die ervoor probeert te zorgen dat alle merken hetzelfde systeem van draadloos opladen gebruiken.

Draadloos opladen bestaat al lang en Apple gebruikt ook al iets gelijkaardigs voor zijn Apple Watch, maar bij je iPhone heb je nog altijd een kabeltje nodig om hem op te laden. Draadloos opladen gaat namelijk trager en je batterij wordt er soms warm van. Nu de iPhone tien jaar bestaat, lijkt het toch eindelijk te kiezen voor die manier van opladen.

Die geruchten gaan al even rond, maar lijken nu bevestigd doordat Apple lid is geworden van het Wireless Power Consortium, de organisatie die alle merken eenzelfde systeem van draadloos opladen wil laten gebruiken.

Op afstand

Hoe Apple dat systeem precies in zijn iPhones wil gebruiken is nog niet bekend. Volgens sommige geruchten zouden ze de concurrentie willen overtreffen met een systeem waarbij de iPhone op een afstand kan opgeladen worden. De methode die nu onder andere door Sony, Samsung en Huawei wordt gebruikt, werkt niet verder dan vier centimeter, waardoor je je smartphone dus niet bij jou kan houden tijdens het opladen.

Ook is het niet zeker of Apple draadloos opladen wil toevoegen aan al zijn nieuwe toestellen. Volgens de geruchten komt er namelijk naast de opvolgers van de iPhone 7 en de 7 Plus, ook een extra duur Pro-model en misschien krijgt enkel die het. Voor bevestiging van alle geruchten, lijkt het wachten op de lancering die vermoedelijk zoals ieder jaar in april zal gebeuren.

Lees meer