Kennen jullie deze Kickstarter-campagnes al? Dit zijn vijf gadgets die we echt moeten hebben

We kijken altijd met z'n allen uit naar het volgende Apple-gadget of het nieuwste Google-hebbeding, maar echt baanbrekend kan je die doorgaans niet noemen. Echte inventieve ideeën vind je meestal vooral bij nobele onbekenden. Maar waar dan? Wel, op Kickstarter! En soms zijn die ideeën gewoon zo geniaal dat je je echt niet kan bedwingen om zelf die 'Back This Project'-knop kapot te bashen. Hier vijf Kickstarter-campagnes waar we echt naar uitkijken.

1. Air-Ink

 

Inkt, het lijkt niet echt een sexy product om op de markt te brengen. En toch had deze campagne al heel snel zijn vooropgesteld doel van 14.000 dollar bereikt. De mannen achter Air-Ink hebben namelijk een manier gevonden om luchtvervuiling te recycleren en te hergebruiken als inkt. Het product is naast gewoon iets heel cool dus ook een duidelijk statement. "Dit op grote schaal gaan doen, zal levens redden" zo zegt medeoprichter Anirudh Sharma.

2. Senstone

 

Note to self: vind een makkelijkere manier om nota's aan mezelf op te slaan. Wel, daar speelt Senstone dus perfect op in. Geen problemen meer met je smartphone als je een gesprekje even wilt opnemen. Geen moeilijkheden meer met iets snel snel uit te schrijven, en toch de helft te vergeten.

Een klein tikje op de Senstone en hij neemt alles op, zet alles ook meteen om in tekst en ordent dit ook allemaal meteen op basis van de tijd, locatie en context. Het lijkt iets onnozel, maar het zal je leven zoveel makkelijker kunnen maken. Het had dan ook op amper 36 uur al zijn doel van 50.000 dollar bereikt en zit nu al aan meer dan 130.000 dollar.

3. Moment iPhone 7

 

Sommigen onder jullie zullen Moment misschien al kennen. Ze kwamen drie jaar geleden met de eerste smartphone cameralens. Nu doen ze dat nog eens over maar voor de iPhone 7/7 Plus. Er is nu een quick-attach lenssysteem, waardoor je van je smartphone nog sneller een topcamera kan maken. Betere software en andere leuke extra's zorgen dat dit weer een voltreffer is. Dat ze hun doel van 500.000 dollar zullen bereiken, daar twijfelt niemand aan.

4. Tex-Lock

 

Stel je een onbreekbaar fietsslot voor. Zit je nu in je hoofd met zo'n kabel die dikker is dan de gemiddelde salami en zwaarder dan je fiets zelf? Tex-Lock brengt daar verandering in.

Het slot kan niet kapotgesneden of kapotgeslagen worden en is vuurbestendig. En zelfs al probeert een of andere wacko je slot te breken met zuur (want dat gebeurt toch elke dag?), dan nog zal hij te voet naar huis moeten want ook daar is Tex-Lock tegen bestand. En vooral, het weegt bijna niets en is enorm flexibel. Een must-have dus voor iedere student die na een nachtje stappen niet weer een kapot slot wil zien liggen waar een paar uur geleden nog zijn fiets stond.

5. Force Fluid

 
Oké, in tegenstelling tot de andere vier Kickstarters in deze lijst heeft de Force Fluid eigenlijk geen nut. Maar het is gewoon fun. Superfun. Het is niet het eerste ferrofluid-speeltje op de markt, ook niet het goedkoopste, maar wel het beste. "Wat is ferrofluid in godsnaam en waarom is het dan zo leuk?" hoor ik jullie al zeggen. Een ferrofluïdum is een vloeistof die magnetisch is, waardoor het heel rare vormen kan aannemen. En door er met magneten bij te komen, kan je het manipuleren. Bekijk het filmpje en geef toe dat je dit gewoon moet hebben.