Het eerste hondencafé in Europa is geopend en het is vlak bij België

Na de kattencafé's die stilaan overal opduiken, is er nu ook een eerste hondencafé in Europa. In Rijsel is er een theehuisje waar je terecht kan voor een drankje en een natte zoen of knuffel van een van de negen honden.

Het concept is simpel, maar briljant: wil je dolgraag een hond, maar heb je niet genoeg tijd of ruimte om er eentje in huis te halen? Of wil je misschien wel een hond adopteren? Dan kan je een bezoekje brengen aan Le Waf. Het café is gevestigd in Rijsel (Lille) en is nog maar het derde in zijn soort ter wereld. Je kan verder alleen nog maar in Seoul of Los Angeles terecht voor een drankje en een hondje.

Het theehuisje in Rijsel biedt plaats aan 30 mensen en negen honden die gered werden uit het asiel. Drie honden kun je adopteren, de zes andere honden verblijven permanent in het café. Er worden zelfs feestjes georganiseerd voor de jarige honden!

Wandelen

Als je niet zo graag stilzit, dan kan je samen met oprichtster Ophélie Poillon of een van de vrijwilligers met een hond gaan wandelen. Om de twee uur worden de viervoeters uitgelaten en als je echt ambitieus bent, kun je je ook altijd opgeven om mee trainingen te geven aan de honden.

Wil jij ook eens langsgaan? Neem dan zeker een kijkje op hun website of Facebookpagina voor meer informatie en de openingsuren. Als je nog niet helemaal overtuigd bent, dan zullen de foto's hieronder je zeker over de streep trekken. Je eigen viervoeter mag je om praktische redenen helaas niet meebrengen.

Lees meer