Eindelijk bevestigd: "binnenkort" ruilen en vechten tegen je vrienden in Pokémon Go

Er is heel goed nieuws voor alle fans van Pokémon Go, want de makers hebben beloofd dat je "binnenkort" eindelijk Pokémon onderling zal kunnen ruilen en vechten tegen je vrienden. Dat zijn twee van de zaken waar al van bij de lancering van de applicatie om gevraagd wordt. Daarmee hopen de makers de hype van deze zomer te doen herleven.

Pokémon Go was deze zomer een gigantische hype en de straten liepen vol met jongeren (en iets ouderen) op jacht naar Pokémon. Na de zomer minderde de populariteit snel en ondertussen zijn de meesten gestopt met het spelletje.

De makers hebben de laatste tijd enkele keren geprobeerd om de hype opnieuw te doen leven met speciale events en zelfs enkele nieuwe Pokémon, maar dat heeft weinig mensen overtuigd om terug op jacht te gaan. Veel gebruikers blijven vragen voor de mogelijkheid om Pokémon onderling te kunnen ruilen en om te kunnen vechten tegen hun vrienden.

Binnenkort

Die twee opties zouden er nu eindelijk komen. "We wilden die zaken van bij het begin toevoegen, maar Pokémon Go was te populair waardoor onze servers het niet aankonden", zegt John Hanke, de CEO van Ninatic, aan de website Waypoint. "Maar nu komt het er dus binnenkort toch."

Voor meer informatie over hoe dat alles er zal uitzien moeten we dus nog even wachten, maar tot dan kan je je wel nog even bezighouden met de valentijnsbonus die nu loopt.

Lees meer