Wat je loslaat als je het kwijt bent ... komt in tienvoud terug

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Al enige tijd voeren mijn lichaam en geest een onverbiddelijke strijd tegen tabak.  En laat dat nu net hetgeen zijn dat me de eenvoudigste vorm van loslaten liet ervaren.

Terugkomend van een uitstap naar de dagbladhandel – na een intense strijd van wel of niet – kom ik thuis met mijn pakje tabak. Ik wisselde een briefje van 20 euro, wat maakt dat ik een briefje van 10 euro en wat klein wisselgeld terug kreeg. Huissleutel zoeken, fiets op zijn plaats, dikke jas uit – de vrieskou overmande namelijk mijn hele lichaam bij het fietsen – en uiteraard een trekje doen van mijn hopelijk laatste pakje tabak. Ik hang mijn was op het rekje waarna ik voel dat het kleine wisselgeld in mijn broekzak vervelend doet. Ik haal het uit mijn broekzak en merk ... 10 euro foetsie.

10 euro is voor vele mensen misschien peanuts maar ik waardeer het erg. Als een gek begin ik te zoeken, buiten te kijken, na te denken, bijna paniek voor een briefje van 10 euro. Na enige tijd kom ik tot het besef dat ik het heel erg jammer vind. Maar tegelijkertijd overvalt me een gevoel van rust bij de gedachte dat “iemand” – diegene die het zal vinden – er wel blij mee zal zijn en het misschien ook goed kan gebruiken. Met deze gedachte en het gevoel dat erbij hoorde ga ik verder met mijn activiteiten. Ik drink een lekkere kop thee en laat het voor wat het is, energie genoeg verdaan.

Enige tijd later wordt ik getrokken naar de berging waar mijn wasmachine staat. Niettegenstaande de was reeds meer dan een uur op het rekje hing en ik daar eigenlijk niets meer “verloren” had. De drang die ik voelde was te groot om niet naar mijn intuïtie te luisteren. Ik doe de deur open, kijk even rond en wat vind ik op de grond? Juist ja ... mijn “verloren” 10 euro. Mijn hart vulde zich met blijdschap en geluk en niet eens zozeer omdat ik de 10 euro die ik kwijt was terug had gevonden ...

Wat je loslaat als je het kwijt bent ... komt in tienvoud terug. Uiteraard was de 10 euro geen 100 euro geworden maar mijn intuïtie wees me de weg en liet me ervaren dat wat je loslaat ... je uiteindelijk terug brengt bij datgene wat je kwijt was. Pas dan besef echt wat je onderweg bent kwijt geraakt.

Een intense ervaring en voor mij ... een mooi voorbeeld van loslaten in zijn allereenvoudigste vorm.

Warme groet, An