Gentse groenen beslissen bijna unaniem om door te gaan met SP.A

Het kartel tussen Groen en SP.A in Gent houdt stand. Om daarover te beslissen waren de groenen vanavond samengekomen naar aanleiding van de Publipart-zaak. De leden beslisten na een vergadering over het lot van het kartel en kozen bijna unaniem voor het voortbestaan. Er worden wel enkele voorwaarden afgesproken.

Met 146 stemmen voor, 2 tegen en 1 onthouding zijn de leden van Groen in Gent duidelijk: ze willen dat het kartel met SP.A doorgaat. De partijen willen met hun progressief kartel ook in 2018 samen naar de verkiezingen gaan.

Groen heeft wel enkele voorwaarden gesteld aan SP.A en wil ook garanties krijgen van zijn kartelpartner. Over de details daarover wordt momenteel nog verder onderhandeld.

Gelijkwaardige partner

De partij wil onder andere strikte garanties dat de beloftes van SP.A voor transparantie ook uitgevoerd worden. Ze willen ook dat er duidelijk gemaakt wordt dat beide partijen gelijkwaardige partners zijn in het kartel.

"Groen wil de gebeurtenissen ook aangrijpen om een echte omslag naar een andere politieke cultuur te realiseren. De Gentenaars moeten hier maximaal bij betrokken worden", zegt schepen Elke Decruynaere in een persbericht.

Lees meer