De volgende iPhone zou er wel eens compleet anders kunnen uitzien, blijkt uit nieuwe geruchten

Fans van iPhone moeten nog ongeveer een half jaar geduld hebben voor een nieuw model op de markt komt, maar de geruchten beginnen wel steeds sneller te komen. Volgens het laatste berichten zou de Home-knop op de volgende iPhone verdwijnen en zou de vingerprintscanner ingebouwd zijn in het scherm. Het is nog afwachten of die geruchten bevestigd worden door Apple, dat vermoedelijk ergens in september van dit jaar de volgende iPhone op de markt brengt.

Wie Apple een beetje volgt, weet dat de firma altijd in september zijn nieuwste model van de iPhone voorstelt aan het grote publiek. Dit jaar zijn de verwachtingen nog groter dan anders want de iPhone bestaat namelijk tien jaar.

Speciaal voor dat jubileum zou Apple naast een opvolger voor de iPhone 7 en 7 Plus ook een speciale versie op de markt brengen. Een naam is nog niet bekend, maar de het toestel zou alle nieuwste kenmerken hebben en zo'n 1.200 euro kosten.

Groter scherm

Voor dat bedrag krijg je waarschijnlijk ook een smartphone dat ongeveer zo groot is als de huidige iPhone 7, maar wel een veel groter scherm heeft. Om plaats te maken voor dat scherm zou volgens de laatste geruchten van 9to5Mac de Home-knop verdwijnen. Daardoor is er vooraan meer plaats voor een groter scherm en zou de vingerprintscanner ook in het glas ingebouwd worden.

Het is afwachten tot Apple die geruchten bevestigt, iets wat vermoedelijk zal gebeurden ergens in september als, zoals ieder jaar, de nieuwste modellen van de iPhone worden voorgesteld.

Lees meer