Elon Musk wil Duitser die eigen Tesla beschadigde om bewusteloze man te redden vergoeden

De held uithangen kost soms geld. Dat heeft de Duitse Tesla-bestuurder Manfred Kick mogen ondervinden toen hij z’n wagen beschadigde om een bewusteloze bestuurder van een lelijk ongeval te redden. Toch hoeft hij uiteindelijk geen cent te betalen, want Tesla-oprichter Elon Musk doet hem nu een voorstel om alle reparatiekosten te vergoeden.

"Manfred Kick heeft met zijn ingreep een verschrikkelijk ongeluk kunnen voorkomen, vooral omdat het tijdens het drukke verkeer gebeurde", verklaarde de brandweer aan het Duitse Bild. "Hij heeft daarmee ongelofelijk veel moed getoond."

En of de Duitser een serieuze schouderklop in ontvangst mag nemen. Kick zag een wagen op de weg slingeren en voerde daarop een inhaalmanoeuvre uit om te kijken wat er aan de hand was. De 57-jarige bestuurder bleek bewusteloos, getroffen door een beroerte.

Kick liet daarop de stuurloze auto zacht tegen z’n achterkant botsen. Op die manier remden ze samen geleidelijk af, om midden op de snelweg tot stilstand te komen. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht, Kick bleef achter met zo’n 10.000 euro kosten aan z’n Tesla.

Tesla-oprichter Elon Musk wil hem nu belonen voor deze heldendaad omdat de Duitser met één van z’n wagens rijdt. Hij complimenteerde Kick op Twitter en bood aan om alle vervoers- en herstelkosten te betalen. Zelf liet Kick al weten het niet erg te vinden om de schade te betalen. "Het belangrijkste is dat het goed gaat met de man", besloot de man.

Lees meer