Couleur Café lost 19 diverse namen, en de tickets zijn zelfs goedkoper

Het meest kleurrijke festival van het land heeft vandaag zijn eerste 19 namen gelost. En dat geeft zoals altijd een line-up, zo gevarieerd als de kleuren van de regenboog. Wie komt er? Onder andere Alpha Blondy, Demi Portion & Kery James, Roméo Elvis, Lianne La Havas en La Dame Blanche. En terwijl de mainstream-festivals alleen maar duurder worden, is Couleur dit jaar goedkoper. Afspraak tussen 30 juni en 2 juli onder de bollen van het Atomium.

Na 20 jaar ruilt Couleur Café de site van Tour & Taxis in voor het Heizelpark aan de voet van het Atomium. Maar aan het concept van het urban festival is niets veranderd: proeven van andere culturen met een streepje soul, hiphop, funk, reggae en wereldmuziek.

Couleur Café heeft vandaag de 19 eerste artiesten van hun line-up aangekondigd. En zoals altijd zit er voor ieder wat wils tussen.

Diverse line-up

Voor de reggae-fans is er Alpha Blondy, het Jamaicaans wonderkind Kabaka Pyramid, en reggae-royalty Damian Marley (de zoon van).

Hiphoppers worden pas écht verwend. Op hun bord krijgen ze: Guts, Lil Dicky, het Franse duo Demi Portion & Kery James, Brusselse trots Roméo Elvis, en Flatbush Zombies uit de New Yorkse undeground scene.

Urban project Princess Nokia werd eind januari al aangekondigd. Ook met zangeres Lianne La Havas en de swingers van Deluxe erbij kan dit feest niet stuk.

Een festival van de wereld

Couleur Café, da’s niet alleen een keigezellig festival maar ook een happening waar je letterlijk kan proeven van verschillende culturen. Wij kijken al uit naar de vele kraampjes met lokale specialiteiten.

Couleur Café maakt er ook een punt van om acts te boeken uit alle hoeken van de wereld. Zo heeft het festival zangeres Oumou Sangare uit Mali en de Congolese electro-punkers van Mbongwana Star gestrikt.

Maar echt, uit alle hoeken van de wereld

Uit de Balkan zijn er de rebelse, ouwe ronkers van Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra en de mannen van Dubioza Kolektiv die ska en hiphop met traditionele Balkan muziek combineren.

Latin-grooves krijgen we dan weer van de Braziliaanse Flavia Coelho en La Dame Blanche uit Cuba.

Ook Lamomali komt naar Brussel. Dat is de nieuwe groep van Mathieu Chedid, beter bekend als -M-. Met zijn kompanen Fatoumata Diawara, Toumani & Sidiki Diabaté, Seu Jorge en Oxmo Puccino wil hij een eerbetoon aan Afrika brengen.

Praktisch

Couleur Café gaat door van 30 juni tot 2 juli. Het is goedkoper dan de vorige jaren, en dat terwijl alle andere festivals alleen maar duurder worden! Tickets zijn vanaf vandaag hier verkrijgbaar. En die zijn 95 euro voor een combiticket met camping, en 39 euro voor een dagticket (exclusief reservatiekosten).

Wie er snel bij is, krijgt zelfs zijn treinticket gratis, en aan de eerste 100 kopers belooft Couleur Café een Deezer Premium-abonnement voor 3 maanden.

Hier is het promofilmpje dat Couleur Café op social media gepost heeft:

Lees meer