De vingerhoed verdwijnt uit monopoly en er volgen er misschien nog

Een avondje monopoly gaat er nooit meer hetzelfde uitzien want er komt een grote verandering aan. In de volgende editie van het legendarische bordspel verdwijnt de vingerhoed namelijk als pion. Dat is het resultaat van een online poll die de makers hebben georganiseerd. Wat in de plaats komt en of er nog pionnen verdwijnen is nog niet bekend.

Een van de meest kenmerkende dingen aan monopoly zijn de opvallende, metalen pionnen. De hond, de boot, de hoed, de auto, de kruiwagen, de schoen en de vingerhoed zijn bij iedereen gekend en in 2013 kwam daar een kat bij. Dat was toen de vervanger van het klassieke strijkijzer.

Nu willen de makers van monopoly weer nieuwe pionnen toevoegen. Daarvoor hebben ze begin dit jaar een online poll georganiseerd. Daar kon je niet alleen kiezen voor de acht bestaande pionnen, maar ook voor maar liefst 56 mogelijke nieuwe pionnen. Daarbij zitten onder andere een hashtag, een emoji en een computer.

De uiteindelijke resultaten worden voorgesteld op 19 maart want dan is het World Monopoly Day, maar er werd al bekend gemaakt dat de vingerhoed zal verdwijnen. Door wat hij vervangen wordt en of er nog van de bekende pionnen verdwijnen is nog niet geweten, maar volgens de makers is alles mogelijk. Sowieso krijgt de volgende editie van monopoly maar liefst 16 pionnen.

Lees meer