Trump maakt enquête die moet bewijzen dat de "fake media" tegen hem zijn, maar krijgt veel kritiek

De oorlog tussen Donald Trump en de media is compleet. Na een nieuwe ongeziene uithaal tijdens zijn laatste persconferentie heeft de president op zijn website een enquête geplaatst die moet bewijzen dat ook de Amerikanen vinden dat de "fake press" tegen hem is. De vragen zijn op zijn zachts uitgedrukt nogal subjectief.

Trump kent een moeilijke week met nog meer kritiek dan anders. Zijn inreisban raakt maar niet goedgekeurd en zijn veiligheidsadviseur Michael Flynn moest vertrekken omdat hij had gelogen over z'n banden met Rusland.

Voor Trump genoeg om nog maar eens uit te halen naar de pers die volgens hem alleen maar "fake news" verspreidt. Ironisch genoeg heeft juist vandaag het pro-Republikeinse Fox News hard uitgehaald naar Donald Trump.

Eerst maakten ze bekend dat de president op de hoogte zou geweest zijn van de contacten tussen Michael Flynn en Rusland, iets wat een heel erge overtreding zou zijn van de toenmalige presidentskandidaat. Later zei Fox-nieuwslezer Shephard Smith dat hij het kotsbeu is dat Trump voortdurend liegt en alle vragen ontwijkt.

Subjectieve vragen

De president beweert nog altijd dat de Amerikaanse bevolking hem steunt en dat ze, net als hijzelf, beu zijn hoe de media over hem spreekt. Om dat te bewijzen heeft hij nu een enquête op zijn website gezet. Naast het feit dat hij die vooral met voorstanders deelt, valt vooral de nogal subjectieve vraagstelling op. Veel statistici halen op sociale media uit naar het feit dat de epoll helemaal niet opgesteld is zoals het hoort.

"Geloof je dat de media oneerlijk schrijven over ons?" en "Geloof je dat media ons proberen te verdelen om de Democraten te helpen?" zijn maar enkele van de 25 vragen in de enquête op zijn website. De resultaten wil Trump later gebruiken om te bewijzen dat hij niet alleen staat in zijn oorlog met de media.

Als je zelf de enquête wil invullen, kan dat hier

Lees meer